WalloniePresse on-line persberichtendienst over wat in Wallonië gebeurt.


Texte
en français

Photographia - Occaphot, de fotobeurs van Brussel (réf: 1604013 - 12/04)

Photographia is de organisator van Occaphot, de fotobeurs van Brussel.
Deze vereniging bestaat al 30 jaar en kent vandaag een nieuw bestuur, een gloednieuw team welke de fotografie blijft bevorderen en streeft voor het behoud van het fotografisch erfgoed.
Het nieuwe team zit boordevol nieuwe ideeën.

Fotobeurzen hebben de neiging beperkt te blijven tot de verkoop van foto's en oude cinema apparatuur. Soms is er een kleine tentoonstelling. Wij willen een verfrissende wind laten waaien over de beurs om een gerevitaliseerde beurs te hebben, een jonge alternatieve Europese fotobeurs met een ruimer aanbod aan activiteiten.
Dikwijls horen wij dat de methoden van voor de digitale fotografie verouderd zijn. Er wordt ons met verbazing gevraagd of de oude toestellen nog wel werken. Mensen die niet in het milieu verkeren weten niet dat papier, chemicaliën, cursussen, films nog steeds beschikbaar zijn. We horen via de media over grote bedrijven die stoppen met het produceren van dergelijke producten. Deze berichten leiden het analoge beeld tot een langzame maar zekere dood.

Photographia wenst dit te veranderen. Wij willen laten zien dat analoge fotografie niet voorbij is, er zijn nog tal van ideeën, vele procedés en inspiratie te vinden. Wij willen een nieuwe wereld tonen, aan de ex-beoefenaars en aan zij die er plezier in vinden om te experimenteren, om opnieuw iets met hun handen te maken, met reflectie.
Wij verwerpen de digitale fotografie uiteraard niet, integendeel. Wij willen gewoon de geschiedenis van de fotografie in het geheugen houden en laten herontdekken, ook bij hen die er de smaak van verloren zijn.

Hoe gaan wij dit doen? Stap voor stap:
De beurs Occaphot blijven wij organiseren. De praktische organisatie ervan maken wij simpeler en effectiever. O.a. de inschrijvingen kunnen bijna heel het jaar rond gebeuren. het registratieformulier bevindt zich op onze nieuwe site , al toegankelijk in 3 talen, maar nog steeds in aanbouw.

In tandem met de beurs, organiseren wij echte veilingen (niet virtueel) van zeldzaam materieel en collecties. Gaan demonstraties van allerlei oude technieken organiseren, evenals workshops. Een gids aanmaken zodat iederéén de gegevens kan terug vinden van de professionelen die hen aanbelangt (leveranciers in chemie en apparatuur, herstellers, bouwers, stages, conferenties, alsmede de onvermijdelijke beurzen), diverse publicaties (tijdschriften, boeken, handleidingen, enz.) Wij willen de banden hernieuwen met de organisatoren van beurzen o.a. met de promotie van de verschillende activiteiten.
Tot slot gaan wij een netwerk maken omvattend het vakmanschap van de analoge fotografie en iederéén toelaten vooruitgang te boeken in een meer persoonlijke en menselijke omgeving. Dit netwerk kan niet werken zonder mond aan mondreclame, zonder de wederzijdse hulp en solidariteit die wij kunnen hebben.

Wij nodigen iedereen actief in de fotografie uit om ons te contacteren, een stand te huren op onze beurs, te integreren in de groep die wij creëren en uw specialiteit te delen op technisch of commercieel vlak. Wij zoeken diversiteit, originaliteit en natuurlijk met het behoud van onze gebruikelijke stands / deelnemers waarvan sommige er van in het begin bij zijn en zonder wie wij nergens zouden staan. Hoe meer wij te bieden hebben hoe meer volk wij aantrekken, hoe meer u er van kan profiteren.

Isabel, Geneviève en Luc blijven tot uw beschikking, om vragen te beantwoorden en te luisteren naar uw ideeën. Hier vindt u de poster van fotobeurs Occaphot van Brussel


Photographia asbl
Contact: Mej. Isabel Leeson - Tťl: 0479679331
- www.photographia-asbl.com
Tubize B-1480

Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

12/04