WalloniePresse on-line persberichtendienst over wat in Wallonië gebeurt.

persbericht wallonië journalist belgië gratis
Texte
en français

Johannes Passion van Johann Sebastian Bach (réf: 90220 - 19/02)

Op 24 en 27 maart 2009 vertolken het Koor van de Europese Unie en het Brussels Orkestraal Ensemble de « Johannes-passion » (BWV 245) van J.S. BACH .

Koor en orkest, onder leiding van Jacques Vanherenthals, brengen dit oeuvre om 20.00 uur in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel.

Solisten : Elise Geurosbele (sopraan), Isabelle Everaert (alt), Ivan Goossens (tenor), Joris Bosman (evangelist), Benoît Giaux (bas), Chris De Moor (Jezus).

kaarten aan 10€, 16€, 21€ of 31€.

Reserveringen
• website: http://www.choeurs-union-europeenne.net
• Ticketing : tel. : 0479 13.80.13

Het muzikale seizoen 2008 was rijkelijk gevuld. In april mocht het koor de bariton-bas José Van Dam begeleiden tijdens een filantropisch concert in de Bozar ten voordele van de vzw « Une note pour chacun ». In augustus nam het koor deel aan het muzikaal festival « La Nuit des Chœurs ».

Ter gelegenheid van hun vijftigste verjaardag in oktober, bracht het koor het groot oratorium « ELIAS » van Felix Mendelssohn. Op de affiche van dit hoogstaand concert in de Bozar stonden de zang-finalisten van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth, zangers van de IMEP hogeschool voor Muziek en pedagogie en het Nationaal orkest van België. Het geheel stond onder leiding van gastdirigent Theodor Guschlbauer.

Tijdens het groots paardenspektakel « Le Cadre Noir de Saumur » begin december, interpreteerde het koor, samen met Julia Migenes, verschillende mooie operakoren van Bizet. Meer dan duizend bezoekers waren voor dit exclusieve evenement in het Heyzelpaleis aanwezig.


Les Choeurs de l'Union Européenne
Contact: Hr. Christian Dufour - Tel: 0477 45.37.86

Bruxelles B-1180

Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

© Impact Média - E. Coumanne 63, rue des Grands-Champs
4000 LIEGE BELGIQUE Tel: ++32 (0)

19/02