WalloniePresse on-line persberichtendienst over wat in Wallonië gebeurt.

persbericht wallonië journalist belgië gratis
Texte
en français

LA MALLONIE, HISTOIRE D’UNE MEDIOCRATIE (réf: 904060 - 21/04)

« LA MALLONIE, HISTOIRE D’UNE MEDIOCRATIE » … VERDACHT VEEL GELIJKENISSEN !

We kennen Syldavië en Bordurië uit de strips van Hergé, de komische chanson “Les Flamingants” van Brel; vandaag ontdekken we “La Mallonie”, de komische roman van Fred Degelas die een sterke indruk zal nalaten.

Fred Degelas, 41 jaar, politoloog en scherpzinnig waarnemer, brengt zijn eerste roman, een politieke fictie. Hij beschrijft, vaak met humor, de beproevingen van Alberto Monzalez, jonge idealist, zoon van politieke vluchtelingen afkomstig uit het Spanje van Franco. Aangetrokken door de politiek, sluit Alberto zich naïef en in alle vertrouwen aan bij de “Parti du Progrès”, de dominante partij van Mallonië, het gastland van zijn ouders. Seks, machtsstrijd, afspraken tussen zakenvriendjes en verraad staan op het programma van de uitspattingen van de buitengewone personages die de mediocratie van het uit de overlopende verbeelding van de auteur geboren land belichamen. Een roman om mee te lachen en om over na te denken, voor een volwassen publiek, vanaf 7 mei beschikbaar in de betere boekhandel van Wallonië en Brussel.

Tweede gebeurtenis van formaat… voor boekhandel Zigzag te Edingen is het uitgeven van een roman een première. Met dit boek, geschreven in een sobere stijl, dat de lezer meeneemt naar de diepe en moerassige lagen van de politiek en hem niet ongeschonden naar de werkelijkheid laat terugkeren, verlegt boekhandel ZigZag opnieuw zijn grenzen.

Voor meer informatie of interviews (op afspraak) kan u terecht op volgend e-mailadres presse@zigzag-editions.be , www.zigzag-editions.be/presse of op het nummer 0470 66 04 90


ZIGZAG EDITIONS
Contact: Mevr. Cindy Heuwelx - Tel: 0470 66 04 90
- www.zigzag-editions.be
ENGHIEN B-7850

Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

© Impact Média - E. Coumanne 63, rue des Grands-Champs
4000 LIEGE BELGIQUE Tel: 0496 398 679 (Mobistar) ou (Proximus)

21/04