WalloniePresse on-line persberichtendienst over wat in Wallonië gebeurt.

persbericht walloniŽ journalist belgiŽ gratis
Texte
en français

Die Jahreszeiten van J. Haydn (réf: 909187 - 21/09)

Op 21 en 23 oktober 2009 vertolken het Koor van de Europese Unie en het Brussels Orkestraal Ensemble « Die Jahreszeiten » van Jozef Haydn .

Koor en orkest, onder leiding van Dirk De Moor, brengen dit oeuvre om 20.00 uur in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel.

Solisten : Elise Geurobele (sopraan), Joris Bossman (tenor), en Chris De Moor (bas).

kaarten aan 10Ä, 16Ä, 21Ä of 31Ä.

Reserveringen
ē website: http://www.choeurs-union-europeenne.net
ē Ticketing : tel. : 0479 13.80.13 .

Het Koor van de Europese Unie, opgericht in 1958 in navolging van het Verdrag van Rome, telt een honderdtal koorleden van meer dan 20 verschillende nationaliteiten Dit symfonische koor illustreert bij uitstek het multiculturele karakter van de Europese Unie en wil met de muziek het Europa promoten en alle volkeren van Europa de muziek laten ontdekken. Zowel de muzikale passieverhalen van Bach, als Mendelsohnís oratoria en de Missen van Mozart, Schubert, Dvorak en Poulenc vormen het eclectisch repertoire van het koor.

Ter gelegenheid van hun vijftigste verjaardag in oktober 2008 brachten het Koor en het Brussels Orkestraal Ensemble onder leiding van Theodor Guschlbauer het groot oratorium « ELIAS » van Felix Mendelssohn in de BOZAR te Brussel

Tijdens het groots paardenspektakel « Le Cadre Noir de Saumur » in december 2008 op de Heyzel , interpreteerden het Koor en het Brussels Orkestraal Ensemble, samen met Julia Migenes, verschillende mooie operakoren uit Carmen van Bizet.

Tijdens het lenteconcert van 2009 in het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, vertolkten het Koor en het Brussels Orkestraal Ensemble onder leiding van Jacques Vanherenthals de « Johannes-passion » van J.S. BACH .

christian-dufour@skynet.be


Les Choeurs de l'Union Européenne
Contact: Hr. Christian Dufour - Tel: 02 657.59.98

Hoeilaart B-1560

Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

© Impact Média - E. Coumanne 63, rue des Grands-Champs
4000 LIEGE BELGIQUE Tel: 0496 398 679 (Mobistar) ou (Proximus)

21/09