WalloniePresse on-line persberichtendienst over wat in Wallonië gebeurt.

persbericht walloniŽ journalist belgiŽ gratis
Texte
en français

Tentoonstelling 'In het spoor van Rubens' (réf: 912016 - 02/12)

De pracht en praal van de Vlaamse barok schitteren weer in de tentoonstelling 'In het spoor van Rubens'.

Het doel is een overzichtelijk beeld te geven van de impact van Peter Paul Rubens op het kunstleven in en rond de Scheldestad in de 17de eeuw en er zoveel mogelijk aspecten van te belichten.

Rubens, de geniale vernieuwer van de Vlaamse schilderkunst in de 17de eeuw, staat hier terecht centraal. Hij is de meest universele onder al de 17de-eeuwse kunstenaars. In een tijd van oorlog en sociale ellende veroverde hij door zijn uitzonderlijke aanleg, zijn grote kennis, zijn ongelooflijke werkkracht en zijn bijzonder karakter de toenmalige wereld, niet met geweld maar met de tover van zijn kunst. Vanaf 1608 drong hij zich op als dé leidinggevende kunstenaar en trok de gehele Vlaamse school in zijn spoor mee. Hij vormde het middelpunt waarvan de zwaartekracht zowel architecten als beeldhouwers en schilders aantrok. Al deze kunstvormen komen ruim aan bod in de tentoonstelling.

Naast schilderijen van Rubens zelf, tonen we vooral kunstwerken van de vele begaafde meesters die door hem werden geïnspireerd.

In het spoor van Rubens loopt van 20 september 2009 tot 31 januari 2010 in de tentoonstellingszaal Zwijgershoek, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas.

Persinformatie, downloadbare versies van de kunstwerken en praktische gegevens vindt u op onze website www.inhetspoorvanrubens.be


Stadsbestuur Sint-Niklaas
Contact: Annemie De Gendt - Tel: 03 / 760 37 90

- www.inhetspoorvanrubens.be

Sint-Niklaas B-9100

Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

02/12