persbericht walloniŽ journalist belgiŽ gratis
Texte
en français

CONPASS - DE LICHAAMSCANNER DIE NIET UITKLEEDT (réf: 1001148 - 26/01)

Het bedrijf Corporate Technology Services*, verdeler van röntgenapparaten voor lichaamscontrole van personen, wijst erop dat de CONPASS-apparatuur die het verdeelt, de bediener niet in staat stelt om het uiterlijk van de gecontroleerde persoon te herkennen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de scansystemen op basis van weerkaatsing op de huid. Bovendien heeft de betrokken persoon geen oogcontact met de bediener, die eventueel op afstand werkt (telediagnose).

De techniek respecteert de privacy - de identiteit van de gecontroleerde wordt niet aangegeven - en maakt het mogelijk om voorwerpen en stoffen op te sporen in de kleren, in de schoenzolen en binnen in het lichaam: chemische producten, kunststoffen, verpakte vloeistoffen, metaaldraden, drugs enz.

Deze apparaten zijn ontwikkeld door de firma ADANI (Advanced Analytical
Instruments), wereldleider in deze sector. Ze worden tegenwoordig courant gebruikt voor controles in diamantmijnen, in gevangenissen en bij douanediensten. De sterk geavanceerde technologie werd aangepast voor het gebruik in een openbare omgeving en is vanaf nu verkrijgbaar in Europa. Ze is uitermate geschikt om tegemoet te komen aan alle vereisten van veiligheid en privacy in de luchtvaart.

Passagiers ervaren de controle als comfortabeler, want ze hoeven niet noodzakelijk hun zakken leeg te maken, hun riem te verwijderen of hun schoenen uit te trekken. Het apparaat herkent daadwerkelijk alle courante voorwerpen, zoals gsm's, pennen, horloges, gespen enz. Alleen verdachte
objecten en substanties krijgen bijzondere aandacht. De detailanalyse maakt ook voorwerpen zichtbaar die verborgen zitten in een prothese of een metalen omhulsel.

Een apparaat dat aan de internationale normen voldoet

Voor frequent gebruik hebben de O & O-teams van ADANI lineaire detectoren ontwikkeld met een bijzondere gevoeligheid, die ook uitgerust zijn met software om in real time een kwalitatief hoogstaand beeld te genereren. De bewerking duurt maar enkele seconden, en het opsporen van verdachte objecten gebeurt onmiddellijk.

Het stralingsniveau is extreem laag en stemt overeen met de recentste normen
uitgevaardigd door de Amerikaanse overheid (ANSI 4317-2009), niet alleen wat de gecontroleerde persoon en het controlepersoneel betreft, maar ook in verband met het publiek in de omgeving.Van diamanten naar medische toepassingen

Systemen die geïnstalleerd worden in een omgeving met extreme condities, zoals een diamantmijn, zijn uitzonderlijk betrouwbaar en hebben maar enkele uren onderhoud per jaar nodig.

ADANI legt zich voor honderd procent toe op de ontwikkeling van digitale radiologische uitrusting met laag stralingsniveau. Het bedrijf vervaardigt ook medische digitale radiologische apparatuur van de jongste generatie: mammografie, longradiografie, radiografie van het hele lichaam (traumatologie),
mobiele medische diagnose (vrachtwagens) enz. ADANI is regelmatig aanwezig op internationale beurzen zoals MEDICA in Düsseldorf en ESR in Wenen. Alle producten van ADANI beantwoorden aan de internationale normen, meer in het bijzonder de Europese en Amerikaanse.


________________________________________________________________

* Corporate Technology Services bvba, Louisalaan 306, B-1050 Brussel.
Tel. + 32 2 503 22 82. Fax + 32 2 513 32 15. E-mail: newtech@coresor.com


Corporate Technology Services, sprl
Responsable: M Claude Potelle - Tel: 02 503 22 82
- www.coresor.com
Bruxelles B-1050

Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

02/12