WalloniePresse on-line persberichtendienst over wat in Wallonië gebeurt.

persbericht walloniŽ journalist belgiŽ gratis
Texte
en français

PAARDESPORT Ė ENDURANCE (réf: 1002011 - 06/02)

vzw « Endurance Academy »

Een nieuwe vereniging heeft de dag gezien in de Endurance wereld: de vzw Endurance Academy.

Waarom dit initiatief?
Het is een feit dat sinds enkele jaren de opkomst op de wedstrijden fors verminderd is, dat er bijna geen nieuwe ruiters bijkomen, en dat de aandacht en de reglementen vooral gericht zijn op de wedstrijden van hoog niveau met een drang naar directe resultaten. Zonder kritiek te willen geven op, of in te gaan tegen de actuele instanties, willen de oprichters van de vzw. zich investeren of herinvesteren in deze discipline, met specifieke principes die ze nodig vinden voor het overleven van de endurance in België. Een wil naar een mentaliteitswijziging is primordiaal om de doelstellingen te realiseren. Van groot belang is hier hulp en begeleiding voor ruiters van alle niveau, zonder daarom de sportieve prestaties uit het oog te verliezen, maar met respect voor een logische vooruitgang in het werk die nodig is om de lichamelijke integriteit van de paarden te behouden en hun sportieve loopbaan te verlengen.

Stages en trainingen onder leiding van ervaren ruiters zullen toegankelijk zijn voor alle leden, van elk niveau. Er zullen ook discussieconferenties gehouden worden, en een onderlinge hulpdienst zal opgericht worden, om een lang verloren solidariteit en gezelligheid terug te vinden. Alle plannen, statuten en nuttige inlichtingen komen op de website www.enduranceacademy.be .

Er zal ook geregeld een news letter uitgegeven worden, gericht aan ieder die dit aanvraagt via de site.

Om alle ruiters of liefhebbers van de endurance op de hoogte te brengen, zal een souper georganiseerd worden op zaterdag 6 maart 2010 vanaf 19u00 in het domein « Denneheuvel » in Bomal.

Info en Reservering : info@enduranceacademy.be


Asbl "Endurance Academy"
Contact: Hr. Emile Docquier - Tel: 0474/530377

Stavelot B-4970

Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

06/02