WalloniePresse on-line persberichtendienst over wat in Wallonië gebeurt.

persbericht walloniŽ journalist belgiŽ gratis
Texte
en français

NIEUWE TECHNOLOGIE voor behandeling met lichttherapie (réf: 1006151 - 25/06)

NIEUWE TECHNOLOGIE

voor behandeling met lichttherapie

Over lichttherapie

In onze streken is er tijdens een flink deel van het jaar te weinig licht. Dat kan aanleiding geven tot een reeks pathologieën: (bio)ritmestoornissen.

Wie aan dat soort stoornis lijdt, heeft blootstelling aan licht nodig op onmogelijke momenten: tijdens de werkuren of in periodes dat de zon is ondergegaan.

Kunstmatig licht met specifieke eigenschappen kan het tekort aan natuurlijk licht compenseren: dat is lichttherapie.
Lichttherapie is een medische behandeling met een strikt fysiologische werking. Via de hypothalamus remt ze de productie van melatonine af, het hormoon dat de deur van de slaap opent.

Indicaties voor lichttherapie :

o slapeloosheid door DSPS (uitgestelde-slaapfasesyndroom, een slaapritmestoornis)
o overmatige slaperigheid overdag (hypersomnie)
o winterdepressie
o klassieke depressie
o lusteloosheid, vermoeidheid
o problemen door jetlag
o problemen door nachtwerk of werk met onregelmatige pauzes.

Lichttherapie in alle vrijheid

De firma LUCIMED is een spin-off van de Universiteit van Luik.

De onderzoekers hebben zich ten doel gesteld een apparaat te ontwikkelen dat doeltreffender en meer ergonomisch zou zijn dan de bestaande systemen, om het gebruiksgemak en het comfort van de patiënt te verbeteren. Hun onderzoek heeft geleid tot de luminette®.

Met de luminette® kunnen patiënten de behandeling toepassen zonder te hoeven stilzitten.
Ze kunnen gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden (lezen, tv-kijken, ontbijten, computerwerk, enz.). Het apparaat verblindt niet en is helemaal niet hinderlijk.

De lichtbron zendt stralen uit van een constante afstand van het netvlies. De intensiteit van het licht kan optimaal worden afgestemd op de therapeutische behoeften van de patiënt.


De luminette® is een innovatief spitstechnologisch product, maximaal doeltreffend en met een bijzonder verleidelijk design.

Technologische innovatie

Het ontwerp van de luminette is gebaseerd op het werk van een groep Amerikaanse onderzoekers, die gezocht hebben naar de ideale golflengte (480 Hz, blauw licht)
en het optimale vermogen voor een geslaagde lichttherapie.

De luminette® is uitgerust met een diffractielens die het licht naar de pupil condenseert. Het licht wordt geproduceerd door 8 lichtdiodes (leds), buiten het gezichtsveld geplaatst.

Dankzij deze innovatieve lichtbron kan de luminette® lichtstralen op een precies afgelijnde plaats concentreren, onafhankelijk van de positie van het hoofd en de hellingshoek van het oog.

De luminette® is het enige apparaat dat in staat is om die zones van het netvlies te bereiken die het meest vatbaar zijn voor een behandeling, en dat tegelijk het zicht van de patiënt volledig intact laat.

De luminette® kan regelmatig en langdurig gebruikt worden zonder welk risico ook voor de ogen. Het apparaat is geschikt voor brildragers en mensen met ooglenzen.CHRONO SleepWell®

De luminette® is een hoogtechnologisch apparaat, maar therapeutisch succes
hangt volledig af van een goed gebruik. Met het oog daarop heeft Lucimed een beroep gedaan op Roland Pec, slaapdeskundige gespecialiseerd in kleurtherapie, om specifieke software te ontwikkelen: CHRONO SleepWell ®. Die software werkt een uiterst geïndividualiseerd programma uit dat iedere gebruiker een aangepast schema voorstelt met lichttherapie en andere hulpmiddelen uit de kleurentherapie.


Lucimed SA
Contactpersoon: Mme Françoise Houssa
E-mail: info@lucimed.com
Tel: 02 241 90 21
B-4530 Villers le Bouillet


Terug tot persberichten -  Een persbericht verzenden
Gratis inschrijving om de persberichten te ontvangen -  Meer informatie

Home -  

14/06